Grote Joe Biden-campagne donateur runt cryptocurrency-uitwisseling

Grote Joe Biden-campagne donateur runt cryptocurrency-uitwisseling

Een van de grootste donateurs die een bijdrage heeft geleverd aan de verkiezingscampagne van Joe Biden, Sam Bankman-Fried, is de verluidt tevens de oprichter van de cryptocurrencyderivaten exchange FTX. De donateur heeft circa $ 5,2 miljoen gedoneerd aan de verkiezingscampagne.

 

Donatie van ruim $ 5,2 miljoen

Dit bleek nadat de website Opensecrets (.org) cijfers over de inkomsten van Joe Biden’s verkiezingscampagne bekend gemaakt heeft. Hieruit blijkt dat alhoewel FTX met de donatie van ruim $ 5,2 miljoen één van de grootste donateurs is, zijn bedrijf niet de enige is. Zo heeft ‘Bloomberg LP’ bijvoorbeeld ruim $ 57,5 ​​miljoen gedoneerd aan dezelfde campagne. Na Bloomberg LP heeft ‘Future Forward USA Action’ het meest gedoneerd, met ruim $ 29 miljoen. Hiermee staat Bloomberg LP ruim op de eerste plek. bitcoins waarde is gestegen.

 

Op het sociale netwerk van Twitter werd dit nieuws ook gedeeld, waarop 1 van de Twitteraars een grap maakte: “Biden – gefinancierd door yield farming.” In onderstaande afbeelding zijn de 15 grootste donateurs van de verkiezingscampagne van Joe Biden weergegeven.

 

Geld niet rechstreeks naar Joe Biden

Opmerkelijk is dat de donatie van de FTX-exchange niet rechtstreeks naar Joe Biden is gegaan. Het geld zou allereerst naar een politiek actiecomité in Silicon Valley in de Verenigde Staten gestuurd zijn. Hiermee zou het naast de ondersteuning van de verkiezingscampagne ook bedrijfslobby zijn. aandeel tesla info is duidelijk.

 

 

Het lijkt er echter op dat FTX met de bijdrage aan de winnende kant van de verkiezingen staat. Joe Biden staat momenteel namelijk beter in de peilingen, met 264 stemmen tegenover 214 van Trump. In de VS heb je 270 stemmen van kiesmannen nodig om het presidentschap te winnen. Alhoewel nog niet alle stemmen geteld zijn en de uitslag dit niet definitief is, lijkt het erop dat Joe Biden zal gaan winnen. Dit zal later deze week echter duidelijk worden, nadat alle stemmen geteld zijn.

 

Back to top
Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share