Helpt creditcardverlichting weinig?

Helpt creditcardverlichting weinig?

Als u COVID-19-hulp voor uw creditcards wordt geweigerd of voorwaarden wordt aangeboden die niet duurzaam zijn, kan kredietadvies uw financiën op het goede spoor zetten. (AP Photo / Jenny Kane, File)

Aangezien kaarthouders financiële problemen ondervinden als gevolg van COVID-19, promoten sommige creditcarduitgevers hun ontberingsprogramma’s.

 

Ooit een goed bewaard geheim, worden deze programma’s nu prominenter geadverteerd, met zaken als uitstel van betaling en lagere rentetarieven. Maar niet alle kaarthouders komen in aanmerking of ontvangen gunstige voorwaarden. krediet kaart aanvragen is niet moeilijk.


 

 

Blijf de concurrentie voor en ken het zakelijke landschap als een echte insider.

Schrijf u nu in voor onbeperkte toegang tot de Times Free Press

Als u COVID-19-opheffing bent geweigerd, als deze onvoldoende is, of als uw reliëfvoorwaarden aflopen, overweeg dan om contact op te nemen met een kredietadviesbureau zonder winstoogmerk. Kredietadviseurs kunnen u misschien helpen met opties om uit de schulden te komen, waaronder mogelijk een schuldbeheersplan, dat verschillende saldi in één betaling tegen een lagere rente omzet. visa world card voordelen online bekijken.

 

 

“Het werkt in wezen als een consolidatielening zonder een nieuwe lening te creëren”, zegt Thomas Nitzsche, een woordvoerder van Money Management International, een kredietadviesbureau zonder winstoogmerk.

 

Dit is wat u moet weten over dit soort hulp.

 

Creditcard-hardheidsprogramma’s zijn ideaal voor saldi die over een paar maanden kunnen worden afbetaald. De voorwaarden verschillen per uitgevende instelling en vrijstelling wordt over het algemeen per geval verleend. Om te bepalen of u in aanmerking komt, moet u contact opnemen met uw kaartuitgever.

 

Schuldbeheerplannen zijn beter geschikt voor langlopende schulden waarvan het tot vijf jaar kan duren om deze af te lossen. Ze consolideren verschillende saldi zoals ongedekte leningen, bepaalde soorten medische schulden en creditcards in één betaling tegen een vaste rente, aldus Nitzsche.

 

U zou voor een dergelijk plan niet rechtstreeks via uw kaartuitgever gaan, maar een extern kredietadviesbureau kan het voor u voorstellen, als u in aanmerking komt, en het bij de uitgever instellen. Kredietgeschiedenis is geen factor om in aanmerking te komen, maar u heeft doorgaans wel een vast inkomen nodig om te laten zien dat u betalingen kunt bijdragen die voldoen aan de voorwaarden van het plan. Een gemiste betaling kan een schuldbeheerplan ontbinden.

 

Er zijn meestal ook kosten verbonden aan een plan voor schuldbeheer, die kunnen variëren op basis van factoren zoals waar u woont. Maar vergoedingen kunnen bespreekbaar zijn, en uw besparingen zullen doorgaans groter zijn dan de kosten.

 

In tegenstelling tot een hardheidsprogramma kan een schuldbeheersplan u ook tijd besparen. Voor Helen Kerins, een YouTuber uit New Jersey bij het kanaal Krazy Kerins, was het beste deel om het kredietadviesbureau te laten onderhandelen met uitgevende instellingen. ‘Ik hoef niet meer met de schuldeisers te praten’, zegt ze.

 

Kerins, 42, had in haar twintiger jaren al een schuldbeheersplan gebruikt om schuldeisers af te betalen, maar ze erkent dat haar gewoonten daarna niet volledig veranderden. In 2016 waren haar prioriteiten als echtgenote en kersverse moeder echter anders, en ze was vastbesloten om bijna $ 44.000 aan schulden aan te pakken.

 

Ze nam contact op met een kredietadviseur en diende creditcardafschriften, rekeningnummers, contactgegevens en andere details in. Samen bespraken ze haar opties via de telefoon en kwamen ze tot de conclusie dat een schuldbeheersplan passend was. (Kredietadviseurs kunnen andere opties of middelen aanbieden voor budgetten in het rood.)

 

Nadat het agentschap contact opnam met de creditcardmaatschappijen van Kerins, kreeg ze een aanzienlijke rentevrijstelling, en haar maandelijkse uitgaven voor die schuld daalden ook sterk.

 

Vroeger “betaalde ik bijna $ 700 of $ 800 per maand met alleen mijn creditcards”, zegt Kerins. Het schuldbeheersplan bracht dat cijfer terug tot ongeveer $ 475 per maand, inclusief de maandelijkse servicekosten van $ 25 die door de adviesdienst in rekening worden gebracht.

 

 

Als, bijvoorbeeld, slechts enkele van uw schuldeisers u rechtstreeks ontbering bieden, kunt u mogelijk de andere rekeningen opnemen in een schuldbeheersplan.

 

“Het (schuldbeheersplan) is behoorlijk flexibel”, zegt Nitzsche. “U kunt op elk moment en om welke reden dan ook schuldeisers toevoegen of verwijderen.”

 

Aan de andere kant, zelfs als u eerder bent ingeschreven in, of geweigerd bent voor, een ontberingsplan, weerhoudt dat emittenten er doorgaans niet van om betaalbare voorwaarden aan te bieden via een schuldbeheerplan. Zo bevestigden woordvoerders van American Express en Wells Fargo dat die uitgevende instellingen bereid zijn met dergelijke kaarthouders samen te werken.

 

Bij beide soorten plannen moet u mogelijk stoppen met het gebruik van uw creditcards. Uw uitgever kan ze zelfs sluiten. Maar zelfs dan heb je misschien andere opties.

 

In het geval van Kerins werden maandelijkse betalingen automatisch van haar bankrekening afgeschreven en ze bracht bijna $ 44.000 aan schulden terug tot $ 10.000. Haar man gebruikte toen zijn eigen goede credit om in aanmerking te komen voor aanbiedingen voor het overboeken van een creditcard, en ze verplaatste haar saldo naar die kaarten om meer geld te besparen en de schuldaflossing te versnellen.

 

Ze heeft die schuld in december 2019 volledig afbetaald.

 

 

 

 

Back to top
Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share